Ako sa máme starať o pleť ráno a večer

Ranná starostlivosť o pleť


Pleť aj počas noci pracuje a vylučuje maz, preto je vhodné pri umývaní používať teplú vodu, aby sa maz a zbytky nočného krému dostali ľahšie z pleti. Na konečné osvieženie môžeme použiť i studenú vodu.
 
 - pleť umyjeme pleťovým čistiacim gélom alebo čistiacim mliekom a opláchneme teplou vodou 
 - pretrieme pleťovou vodou alebo tonikom
 - použijeme očný krém a denný krém podľa typu pleti a ročného obdobia
 - počkáme chvíľu a papierovou vreckovkou odstránime prebytočnú mastnotu
 - pleť je nachystaná na líčenie


Pred líčením ráno, je trik na to, aby boli oči rýchlo svieže je dobré ich pretrieť kockou ľadu. Ak potrebujeme upraviť obočie, trháme ho vždy večer pred spaním, nie ráno, pretože by nám tam zostali červené fľaky.

Večerná starostlivosť o pleť


Večernému ošetreniu by sme mali venovať viac času a byť dôkladnejší, než pri rannom ošetrovaní. Počas dňa sa nám tam okrem make-up u držali rôzne nečistoty. Podľa typu pleti treba robiť aj peeling a masky, ak nenavštevujeme pravidelne kozmetický salón. Je dobré si jeden deň v týždni vyhradiť čas pre aplikáciu masky na tvár, prípadne aj vlasy.

 - prípravkom na odlíčenie odlíčime oči a pery
 - čistiacim mliekom alebo gélom dôkladne vyčistíme pleť od make-upu a nečistôt
 - pleť opláchneme teplou vodou
 - ak je potrebné, použijeme peeling, prípadne masku
 - pleť pretrieme pleťovou vodou alebo tonikom (vyhýbame sa okoliu očí) nanesieme očný krém a nočný krém podľa typu pleti
Pleť je vyčistená a pripravená na to, že môže počas spánku dýchať a regenerovať sa. Ak sa večer chystáme do spoločnosti, použijeme podkladový denný krém.

Komentáre

Obľúbené príspevky