Starostlivosť o jednotlivé typy pleti


Správna starostlivosť o pleť sa skladá z troch základných krokov:

 1. čistenie
 2. tonizácia
 3. hydratácia
                               
Normálna pleť   
                      
STAROSTLIVOSŤ:   čistenie a ochrana, použitie stredne mastného krému.

                
Suchá pleť

STAROSTLIVOSŤ: potrebné je premastenie, ale aj hydratácia!!! Vhodné použiť multiregeneračné krémy, očné krémy, hydroliftingové kúry a krémy. Ale pozor! Pri tomto type pleti, len minimum peelingu a odporúčajú sa pravidelné masáže
od 23. až 25. roku života.Optimálnu starostlivosť tejto pleti dodá rada pre normálnu až suchú pleť, ktorá bola vytvorená predovšetkým pre tento typ pleti. Pre túto pleť je tiež dôležitá hydratačná maska. Dôkladne hydratuje pokožku počas celej noci, má zjemňujúci účinok a dokonca i u mladej pleti zjemňuje a odstraňuje vrásky. Dodáva pleti pružnosť, okamžitú, dlhotrvajúcu a hlbokú hydratáciu do všetkých vrstiev pokožky, zanecháva pokožku viditeľne jemnejšiu a hebkú a zlepšuje jej farbu a pigment.

                               
Mastná pleť
                             
STAROSTLIVOSŤ: peeling 1x týždenne. Ale pozor! Peeling sa nesmie nikdy robiť, ak sú na pleti zápalové procesy, pretože peelingom by sa zápalové ložiská roznášali po celej pleti. Pleť treba dôkladne čistiť prípravkami určenými na mastnú pleť. Je vhodné používať masky a tiež zmatňujúce prípravky. Tak isto nezabúdajte na hydratáciu pleti.Optimálnu starostlivosť tejto pleti dodá rada pre normálnu až mastnú pleť, ktorá bola vytvorená predovšetkým pre tento typ pleti. Účinná pre tento typ pleti je čistiaca maska, ktorá dôkladne čistí pokožku do hĺbky, prečistí usadené póry a vstrebáva prebytočný maz. Zároveň zlepšuje tonus pokožky, zanecháva ju viditeľne hebkejšiu a čistejšiu, dodáva jej okamžitú hydratáciu, podporuje vývoj nových buniek. Okrem čistiacich a ukľudňujúcich účinkov, má čistiaca maska i tonizujúci efekt, vďaka čomu pokožka po jej použití zostáva pevnejšia a získava mladistvý vzhľad.

Zmiešaná pleť
                             
STAROSTLIVOSŤ:peeling 1x za 2 týždne, masky sa môžu dávať aj raz za týždenne. Veľmi dobré sú napríklad masky z mŕtveho mora. Mastnejšie partie pravidelné hĺbkové čistenie, suché partie hydratácia.
Používajú sa rady pre normálnu až mastnú pleť, pretože v teplých mesiacoch sa pleť mastí častejšie a tiež v dôsledku potenia sa za použití čistiaceho gélu skvele prečistia póry. Na chladné mesiace jeseň a zimu sa odporúča rada pre normálnu až suchú pleť, pretože v zimnom období sa pleť vysúša a potrebuje jemnejšiu starostlivosť a zaobchádzanie. Pre výber vhodnej masky môžete vybrať jednu z troch masiek: exfoliačnej, hydratačnej a čistiacej.
 




Zrelá pleť

STAROSTLIVOSŤ: peeling aj maska raz týždenne, multiregeneračné krémy, hydra-lifting, kvalitné krémy s Q 10.


                             
Citlivá pleť

STAROSTLIVOSŤ: Dámy s touto pleťou by si mali vyberať predovšetkým kvalitnú kozmetiku, lebo nekvalitné prípravky by mohli mať na ich pleti zanechať rôzne následky, ktoré sa nebudú môcť dať neskôr odstrániť. Pre citlivú pleť sa odporúča jednoznačne jemná rada krémov pre normálnu až suchú pleť. Čistiace mliečko je veľmi jemné a šetrné k ich pleti a tonikum sa postará aj o dočistenie a uzamknutie pórov pri aknóznej pleti. Všetky masky, prípravky sú anti-alergické, jemné a šetrné.

Komentáre

Obľúbené príspevky